Start een kerk

Een roeping van God en een passie om
levens vernieuwd te zien worden

Nu is het de tijd om je voor te bereiden op deze uitdaging!
Het is ons doel om je te helpen succesvol te zijn door je de juiste ondersteuning te bieden om een levengevende kerk te starten.

Explore | Hier begin je het kerkplantingsproces van ARC. In deze fase maak je een profiel aan op de site van het Amerikaanse ARC netwerk, bekijk je de videotraining van acht sessies (de “8 Launch Essentials”) en leer je meer over het ARC kerkplantingmodel.

Train | In deze fase heb je de gelegenheid om de ARC Launch Training bij te wonen. Deze training wordt geleid door ervaren kerkplanters en gaat in op onderwerpen in als: hoe bouw je een startteam, werf je financiën, doe je promotie, ontwikkel je een geweldige zondagsdienst en bouw je een proces waarmee mensen makkelijk bij de nieuwe kerk kunnen aanhaken. Deze training wordt momenteel alleen in de VS of in Ierland gegeven.
Qualify | Deze fase is alleen voor die kerkplanters die écht met ARC een kerk willen gaan starten. Er zijn twee stappen: 1) je aanmelden; en 2) interviews. Op grond van hiervan bepaalt ARC Nederland of je met ons een nieuwe kerk kunt gaan planten.

Start | In deze fase krijg je coaching, bereik je belangrijke mijlpalen vóór de start en ontvang je de fondsen die je nodig hebt om de kerk te starten. Deze fase kun je alleen aan deelnemen als je vanuit de Qualify fase het groene licht hebt gekregen.

Als je een kerk start met ARC, dan krijg je dit:

Training | Training van zeer ervaren voorgangers en leiders die jou succesvol willen laten zijn.

Coaching | Coaching door andere ARC-kerkplanters die deze weg al zijn gegaan.
Financiën | Financiële ondersteuning voor de start van je kerk. Als je de mijlpalen haalt geeft ARC Nederland je een extra euro voor elke euro die je zelf werft (tot een maximum).

Relaties | Dit is de kern van wie we zijn. We willen een sterke relatie met jou bouwen en je helpen dergelijke relaties ook met andere voorgangers te bouwen. Geen enkele kerkplanter zou deze taak in zijn eentje moeten doen.

Klaar om te ontdekken of het starten van een kerk met ARC iets voor jou is? Maak dan nu een profiel aan op de Amerikaanse site en bekijk de “8 Launch Essentials” videos!

Nieuwe kerken

Nieuwe kerken gestart in Nederland en Vlaanderen